fbpx

Yrittäjä, näin saat näkyvyyttä ja seuraajia TikTokissa!

10.11.2021

Käsityöyrittäjä Mona sai kasvatettua seuraajamääräänsä TikTokissa yli 10 000 seuraajalla vain 1,5kk aikana – täysin orgaanisesti! Miten näin nopeaan kasvuun TikTokissa oikein pääsee?

Reilu puolitoista kuukautta sitten (20.9.) startattiin Vaikuttaja-Akatemialaisten kanssa 10k-haaste TikTokissa. Haasteessa tavoitteena on kasvattaa omaa seuraajamäärää 10k vuoden 2021 loppuun mennessä ainoana kasvutaktiikkana päivittäinen sisällöntuotanto. Olin nimittäin aikaseimmin tänä vuonna pistänyt merkille, että omien ja asiakkaitteni TikTok-tilien keskimääräinen kasvutahti  on ollut n. 10k/3-4kk, kunhan vain tietyt perusasiat ovat olleet kunnossa ja sisältöä on julkaistu säännöllisesti tarpeeksi suurella volyymilla. Näin ollen tiesin, että haaste on useimmille mahdollinen.

En kuitenkaan uskonut, että jo puolessatoista kuukaudessa ensimmäinen akatemialainen pääsisi tavoitteeseen ja useampi olisi jo hyvin lähellä! 🤩 Tähän artikkeliin olen koonnut tärkeimmät vinkit sekä 10k-haasteesta tähän mennessä kerätyt opit, joiden avulla sä voit päästä samaan tulokseen!

@cjinsight

Onnea @langanlumous !! 🤩🏆🎉 ##10khaaste

♬ The Assignment - Tay Money

5 tärkeintä tekijää näkyvyyden ja seuraajamäärän kasvattamisessa

Selkeä brändi, persoonallinen sisältö, riittävän tiheä julkaisutahti sekä momentumin ja sisältösarjojen hyödyntäminen ovat avaintekijät TikTokissa menestymiseen. Tuo siis rohkeasti esille persoonasi äläkä käytä liikaa aikaa yksittäisen videon tekoon.

1. Selkeä brändi ja sisällön ”punainen lanka”

Varmista, että sisällöissäsi on selkeä punainen lanka, jonka ympärillä tuotat sisältöä. Punainen lanka voi olla jokin tietty aihepiiri, teema tai vaikka sisältötyyppi. Yrittäjällä toimiala määrittelee usein sisältöjen punaisen langan jo hyvin pitkälle, mutta pelkästään toimialaan perustuva rajaus saattaa jäädä vielä joissain tapauksissa liian laajaksi. Somessa on hyvä rajata aihealue tarpeeksi tarkaksi, koska se on kohdeyleisösi syy painaa seuraa-nappulaa. Sen avulla myös algoritmi tunnistaa, kenelle sisältöjäsi kannattaa näyttää.

2. Kohdeyleisön määrittely

Kun tiedät kenelle sisältöä teet, tiedät myös, mistä he ovat kiinnostuneita, minkälaisia haasteita heillä on jne. Kohdeyleisön määrittely auttaa siis sinua sisällöntuotannossa sekä se varmistaa, että tavoitat oikeat ihmiset, jotka ovat potentiaalisia asiakkaitasi.

3. Riittävän tiheä julkaisutahti

Älä käytä liikaa aikaa videoiden tekemiseen! Pyri julkaisemaan mahdollisimman paljon erilaisia videoita, joiden tekeminen ei vie kauaa aikaa. Heittäydy rohkeasti ja tuo persoonasi keskiöön! Pikkuhiljaa alat huomaamaan, minkälaiset videot ja aihepiirit kiinnostavat yleisöäsi, keräävät eniten näkyvyyttä ja tuovat rahaa kassaan.

4. Hyödynnä momentum

Kun julkaiset alkuun paljon nopeasti tuotettua sisältöä, huomaat, että tietyt aiheet ja/tai sisältötyypit alkavat saada muita enemmän näkyvyyttä. Tartu näihin aiheisiin vastaamalla videolla yleisön kysymyksiin ja tuottamalla lisää sisältöä aiheeseen liittyen. Eli toisin sanoen keskity siihen, minkä huomaat toimivan. Näin saat hyödynnettyä syntyneen momentumin, pääset nopeimmin kasvuun ja löydät itsellesi sopivimmat tavat tuottaa sisältöä.

5. Sarjat

Lähtökohtaisesti TikTokissa kenenkään ei tarvitse seurata ketään, koska algoritmi tarjoilee jokaiselle kiinnostavaa sisältöä For you -feedin kautta. Onkin siis hyvä löytää itselle toimivimmat keinot motivoida yleisö painamaan seuraa-nappulaa. Sisältösarjat ovat loistava keino sitouttaa yleisöä ja saada videoistasi kiinnostuneet myös seuraamaan tiliäsi!


Hyppää mukaan Vaikuttaja-Akatemiaan TÄÄLTÄ!


Jannika Julin  // @cj.janni