fbpx

TikTikin algoritmi on muuttunut – foryoulla nähdään pitkiä videoita

16.02.2023

Somealustat kehittyvät jatkuvasti ja se, mikä toimi viime vuonna, ei välttämättä toimi enää tänä vuonna. TikTokissa videot ovat olleen tähän asti lyhyitä. Vielä viime vuonna aloittelijalle helpoin pituus saada näkyvyyttä oli n. 15s. Tänä vuonna videot kuitenkin pitenee.

Nyt ollaan jo muutamia kuukausia nähty, miten kansainväliset TikTok-tähdet julkaisee jatkuvasti enemmän pitkiä videoita. 3min videot alkavat olla arkipäivää.

Tällä hetkellä vaikuttaa myös vahvasti siltä, että TikTok suosii pidempiä videoita. Pitkät videot keräävät jatkuvasti enemmän näkyvyyttä, mutta on vaikea kuvitella, että hektiseen ympäristöön tottuneet käyttäjät olisivat yhtäkkiä alkaneet näin merkittävästi suosia pitkiä videoita. Kun mietitään TikTokin aikaisempaa toimintaa mm. sisällön laajentamisessa nuorten tanssi- ja huulisynkkavideoista kohti kaikkia ikäluokkia palvelempaa ympäristöä, pidän erittäin todennäköisenä, että tällä hetkellä TikTok pyrkii tietoisesti lisäämään pidempien videoiden osuutta alustalla. Ja parantaahan pitkät videot TikTokin asemaa kilpailussa Youtuben kanssa.

No minkälaiset pidemmät sisällöt TikTokissa toimii?

Tarinat, tarinat ja vielä kerran tarinat! Hyvin menestyneissä pidemmissä videoissa nähdään melkeinpä poikkeuksetta loistavaa tarinankerrontaa. Tarinalliset sisällöt toimivat aina, mutta nyt niiden suosio TikTokissa on noussut entisestään. Erityisesti pidemmissä videoissa. Se, että saat koukutettua katsojan useamman minuutin videoon TikTokin kaltaisessa hektisessä ympäristössä, vaatii niin editointitaitoa kuin tarinankerrontataitoa, mutta erityisesti tarinankerrontataitoa.

Tähän liittyen pidän Vaikuttaja-Akatemiassa su 26.2. klo 17 workshopin liittyen TikTok-videoiden editointiin ja ke 1.3. klo 19 koulutuksen liittyen tarinankerrontaan videoisisällöissä. Molemmat koulutukset on ensisijaisesti suunnatta yrittäjille ja aloitteleville vaikuttajille. Hyppää siis mukaan, jos aihe kiinnostaa!


Jannika Julin  // @cj.janni