fbpx

10k lisää seuraajia TikTokissa -haaste! Näin se onnistuu!

1.9.2021

TikTokissa on edelleen mahdollista päästä todella nopeaan orgaaniseen kasvuun, vaikka kilpailu näkyvyydestä kasvaa jatkuvasti. Tämä on hyvä uutinen niin yrittäjille kuin vaikuttajillekkin!

Omien ja asiakkaitteni TikTok-tilien statistiikkaa tutkiessani olen huomannut, että keskimääräinen kasvutahti TikTokissa on ollut n. 10k/3-4kk, kunhan vain tietyt perusasiat ovat olleet kunnossa ja sisältöä on julkaistu säännöllisesti ja tarpeeksi suurella volyymilla. Tälläinen kasvutahti on muissa kanavissa äärimmäisen harvinaista, eikä se TikTokissakaan enää kovin pitkään tule olemaan kaikille mahdollista. Mitä enemmän sisältöä kanavaan tehdään, sitä kovempi on kilpailu näkyvyydestä.

TikTokiin kannattaa siis panostaa NYT.

Suunnittelin Vaikuttaja-Akatemialaisille 10k lisää seuraajia TikTokissa -haasteen, jossa tavoitteena on kasvattaa omaa seuraajamäärää 10k loppuvuoden 2021 aikana. Orgaanisesti tietenkin. Haasteen keskiössä on sisältö ja riittävän suuri julkaisutahti. Tavoitteena on julkaista vähintään video päivässä. Haaste alkaa 20.9. ja Vaikuttaja-Akatemia startataan alusta 6.9., jotta ehditään saada perushommat kuntoon uusien kanssa vielä ennen haastetta. Haasteeseen voi kuitenkin osallitua kuka tahansa ja seuraavaksi kerron, miten myös sinä voit tähän tavoitteeseen päästä.


Perusasiat kuntoon

Jotta haaste voi onnistua, on tiettyjen brändiin liittyvien perusasioiden oltava kunnossa. Vaikuttaja-Akatemiassa omaa brändiä kirkastetaan ja jokainen tekee itselleen brändistrategian, joka selkeyttää omaa sometekemistä ja helpottaa sisällöntuotantoa. Pääasia kuitenkin on, että tietää mitä tekee (sisällön punainen lanka) ja kenelle (kohdeyleisö).

Jotta brändisi erottuu, on sisällössäsi on oltava jokin punainen lanka, joka herättää oikean yleisön kiinnostuksen ja antaa syyn painaa seuraanappia. Myös algoritmi tarvitsee näitä tietoja, jotta se pystyy kohdistamaan sisältösi siitä kiinnostuneille.


Enempi parempi

Kun brändi on kunnossa, suurin yksittäinen tekijä kasvuun on säännöllinen julkaisutahti ja tarpeeksi suuri volyymi. Valinta laadun ja määrän välillä ei somessa koskaan ole mustavalkoinen ja etenkin TikTokissa on kyettävä julkaisemaan tarpeeksi laadukasta sisältöä tarpeeksi paljon. Nopeaa kasvua tavoiteltaessa julkaisutahdin olisi hyvä olla vähintään video päivässä.

Akatemialaiset saavat haasteen ajan viikottain listan videoideoita jokaiselle päivälle ja ohjeita niiden tekemiseen. Tarkoitus on tehdä sisällöntuotannosta mahdollisimman helppoa ja päästä rutiiniin videoiden teon suhteen niin, että se vie mahdollisimman vähän aikaa.

Kun videoita julkaistaan tälläisellä volyymilla, löytyy myös nopeasti ne sisältötyypit, jotka itsellä toimii parhaiten.


Älä tee näitä virheitä!

Moni yrittäjä ja sisällöntuottaja kompastuu samoihin virheisiin, jotka jarruttavat kasvua. Alla on listattuna niistä oleellisimmat.

Liiallinen itsekriittisyys

Henkilöbrändin ydin olet sitä itse, joten brändi on toimiva ainoastaan sillon, kun uskallat olla rohkeasti oma itsesi ja tehdä oman näköistäsi sisältöä. Jos yrität olla jotain muuta, videoista tulee teennäisiä ja se ei houkuttele katsojia.

Ihmisyyteen kuuluu virheet ja takeltelut, eikä aina tarvitse näyttää viimeisen päälle huolitellulta. Jos jätät jatkuvasti julkaisematta videoita vain koska kuvakulma oli epäimarteleva tai takeltelit sanoissasi, tulee sisällöntuotannosta todella vaikeaa ja katsojalle jää herkästi teennäinen olo sinusta.

Älä myöskään piiloudu videon ja musiikin taakse. Ihmiset haluavat nähdä ja kuulla sinut.


Perfektionismi

Somevideon ei tarvitse, eikä edes pidä, olla täydellinen. TikTokissa havaitsee nopeasti, että videot, joihin käyttää eniten aikaa, saa useimmiten vähiten näkyvyyttä. Älä siis tuhlaa liikaa aikaa yksittäisten videoiden viilaamiseen. Kokonaisuus ratkaisee.


Hidastempoiset videot

Pidä huolta, että videosi ovat tarpeeksi napakoita. Lyhytvideo on sisältömuotona napakka ja tiivis, joten useimmat eivät jaksa katsoa TikTokissa kovin hitaasti eteneviä videoita. Etenkin videon 2 ensimmäistä sekunttia on kaikista tärkeimmät. Onnistunut aloitus herättää kiinnostuksen ja pysäyttää For you -sivuaan skrollaavan katsomaan videotasi.


Vastaamatta jättäminen

Nimensä mukaisesti sosiaalisessa mediassa on tarkoitus olla sosiaalinen. Osoitat yleisöllesi arvostusta vastaamalla kommentteihin ja viesteihin sekä kommentoimalla myös muiden videoita. Kun näkyvyys kasvaa, ei ole realistista pystyä vastaamaan kaikkiin kommentteihin, joten vastaa niin moneen kuin pystyt ilman, että se vie liikaa aikaa.


Liiallinen mainostaminen

Erityisesti yrittäjien on syytä pitää mielessä, että TikTokissa ei toimi mainosmaiset videot. TikTok neuvookin yrityksiä tekemään TikTokkeja, ei mainoksia. Parasta mainosta yrityksellesi on siis tehdä sisältöä, joka tuo arvoa ja viihdettä yleisöllesi ja samalla kertoo yrityksesi tarinaa sekä esittelee osaamistasi/palveluitasi/tuotteitasi kiinnostavalla tavalla.


Hyppää mukaan Vaikuttaja-Akatemiaan TÄÄLTÄ!

  

Jannika Julin  // @cj.janni