fbpx

Maksimoi näkyvyytesi TikTokin For you -sivulla!

13.04.2020

Tiesitkö, että TikTokissa voit saada ensimmäiselle videollesi jopa MILJOONA näyttökertaa? Tämä ei ole mahdollista missään muussa somekanavassa.

Kuitenkaan mikä tahansa video ei TikTokissakaan lähde viraaliksi.

Tässä postauksessa kerron kaikki, mitä sun pitää tietää TikTokin algoritmista. Vinkkien avulla saat maksimoitua näkyvyytesi For you -sivulla eli sivulla, jonne algoritmi valitsee yksilöllistä käyttäjää kiinnostavaa sisältöä.

Onko algoritmien salaisuuksia mahdollista selvittää?

On muistettava, että meillä ei ole mitään virallista tietoa algoritmien toiminnasta – tai jos on, sitä on todella vähän.

Kaikki algoritmien toiminnot ovat salaisuuksia, joista ei loppujen lopuksi tiedä tarkasti kukaan muu kuin algoritmin kehittäjä itse. Tämä pätee mihin tahansa some-kanavaan.

Meillä on kuitenkin mahdollisuuksia saada tietoa algoritmien toiminnasta, koska käytettävissä on suuri määrä analysoitavaa dataa. Tarkasteluun voi ottaa esimerkiksi omat postaukset tai muiden käyttäjien tekemät videot.

Saatujen tietojen perusteella on mahdollista tehdä melko hyviä päätelmiä siitä, miten kyseinen algoritmi toimii.

Tämä TikTok-algoritmista tiedetään – näin sisältösi etenee toisen käyttäjän For you -sivulle

Video näytetään ensin pienelle joukolle sisällöstä kiinnostuneita. Sen jälkeen algoritmi päättää, kannattaako videota näyttää suuremmalle joukolle.

Päätökseen vaikuttaa videoon tulleet reaktiot: tykkäykset, kommentit, jakaminen ja videon parissa vietetyt hetket. Kaikki reaktiot eivät kuitenkaan ole tasavertaisia.

Usein ajatellaan, että kommentit olisivat arvokkainta reagointia, mutta Tik Tokissa näin ei ole.

Sen sijaan nähtävissä on 3 reaktiotyyppiä, joista Tik Tokin algoritmi tykkää erityisesti:

1) Video katsotaan useamman kerran alusta loppuun. Tästä syystä lyhyet videot menestyvät paremmin kuin pitkät.

2) Videota katsotaan mahdollisimman pitkään. Tässä mielessä myös pitkät videot toimivat, jos sisältö on tarpeeksi mielenkiintoista.

3) Videota jaetaan omissa kanavissa tai sitä lähetetään kavereille.

On loogista, että algoritmi arvottaa edellä mainitut asiat muiden edelle. Se haluaa pitää vanhat käyttäjät sovelluksessa mahdollisimman pitkään, mutta myös hankkia uusia käyttäjiä.

Kaksi tilannetta, jolloin sisältöä ei ohjata muiden käyttäjien nähtäväksi

Kaikki videot menevät lähtökohtaisesti For you -sivulle, mutta joitain poikkeuksia löytyy:

1) Video on huonolaatuinen (esim. huono valaistus)

Jos sisältösi on huonolaatuista, Tik Tok ei pysty lukemaan, mitä videolla tapahtuu. Silloin se ei myöskään ohjaa sisältöä eteenpäin, koska riskinä voi olla sääntöjen vastaisen sisällön levittäminen.

2) Tik Tokin sääntöjä on rikottu (shadow ban)

Tik Tokilla on mahdollisuus rajoittaa näkyvyyttäsi (= shadow ban). Näkyvyyttä rajoitetaan sääntörikkomuksista, mutta myös silloin, jos sovellus epäilee käyttäjän olevan liian nuori – algoritmilla on todella hyvä teknologia kasvojen tunnistamiseen!

Jos edellä mainitut asiat ovat kunnossa, kaikkien videoidesi pitäisi saada mahdollisuus For You -sivulla.

Viraalin videon ominaispiirteet – näillä 3 vinkillä onnistut!

Haluatko, että videosi leviää nopeasti? Ota seuraavat vinkit talteen.

1) Ensimmäiset sekunnit ovat tärkeimpiä. Mieti siis, miten pysäytät skrollaamisen For you -sivulla.

Videon alusta on löydyttävä jotain tosi mielenkiintoista ja huomiota herättävää. Katsojan on haluttava pysähtyä ja antaa aikaansa sinulle.

2) Tee mielenkiintoista sisältöä ja kokeile erilaisia kikkoja, jotta videosi katsotaan alusta loppuun (ja mielellään useamman kerran).

Jotta video katsotaan loppuun asti, on sen pysyttävä mielenkiintoisena myös ensimmäisten sekuntien jälkeen. Mielenkiintoisella sisällöllä ei kuitenkaan ole yksiselitteistä määritelmää.

On olemassa joitain kikkoja (esim. paljon liikettä / upeat leikkaukset), jotka voivat saada katsomaan videon uudelleen. Jos onnistut hämmentämään katsojaa, tämä saattaa miettiä: “Missasinkohan jotain? Pakko katsoa uudelleen!”

3) Naurata, hämmennä, inspiroi – mieti, miksi juuri sinun videostasi halutaan kertoa eteenpäin.

Usein videoita jaetaan toisille ihmisille, jos ne aiheuttavat tunnereaktioita tai jos ne sisältävät erityisen hyviä vinkkejä.

Olet onnistunut, jos katsoja ei halua pitää sisältöä vain omana tietonaan, vaan hän haluaa keskustella siitä myös muiden kanssa.


Jannika ”CJ” Julin // @cjinsight