fbpx

Miten tienata rahaa TikTokissa? Keskity 2 asiaan seuraajamäärän sijasta!

13.04.2020

Multa kysytään usein, paljonko TikTokissa pitää olla seuraajia, jotta on mahdollista tienata rahaa ammattitiktokkaajana. Itseasiassa seuraajamäärällä ei ole niinkään väliä. Tässä postauksessa kerron sulle miksi!

Miten TikTokissa voi tienata rahaa?

TikTokissa rahaa tienataan yleisimmin tekemällä kaupallisia yhteistöitä tai livejä.

Täysi-ikäiset seuraajat voivat tukea lempivaikuttajiaan live-striimien yhteydessä ostamalla TikTok-kolikoita ja lähettämällä heille lahjoja. TikTok kuitenkin ottaa suuren siivun tästä lahjasta, eikä live-striimaus siksi ole se paras keino tienata, vaikka muutoin oikein suositeltavaa onkin.

Kaupalliset yhteistyöt ovat siis edelleen paras keino tienaamiseen, jos haluat elättää itsesi TikTok-vaikuttajana. Ensin tulee kuitenkin vakuuttaa yritys siitä, että kanssasi on kannattavaa tehdä yhteistyötä.

Jos viraalivideot eivät viesti brändiäsi, voi niiden kautta tulleet seuraajat olla turhia

TikTokista löytyy paljon tilejä, joilla on todella paljon seuraajia, mutta joiden videoilla on vain vähän näyttökertoja suhteessa seuraajamäärään. Silloin voidaan päätellä, että yleisö ei ole kiinnostunut tilin tuottamasta sisällöstä.

Seuraajamäärä ei siis määritä sitä, haluavatko yritykset tehdä kanssasi yhteistyötä tai sitä, miten paljon voit yhteistyöllä tienata.

Tämä johtuu siitä, että Tik Tok sovelluksena on hyvin viraalipainotteinen (eli siellä kenen tahansa video voi saada todella todella paljon näkyvyyttä). Sitä kautta kuka tahansa voi myös saada nopeasti seuraajia.

Seuraajia, jotka voivat olla “turhia”.

Jos viraalivideon kautta tulevat seuraajat eivät kiinnostu muusta sisällöstä, he eivät myöskään jaksa reagoida uuteen sisältöön. Kun reagoimattomuus on säännöllistä, TikTokin algoritmi ei enää edes ohjaa sisältöäsi näiden seuraajien For you -sivulle.

Koska For you -sivu on monelle syy olla Tik Tokissa, tälläisistä seuraajista ei ole mitään hyötyä sinun tai yhteistyötä tekevän yrityksen kannalta.

Nämä asiat määrittävät sen, miten menestynyt olet TikTokissa

Kun yritykset valitsevat yhteistyöhön TikTok -vaikuttajia, he pohtivat tiktokkaajan vaikutusvaltaa ja sitä, kuinka todennäköisesti tämä onnistuu myymään yrityksen tuotetta tai palvelua.

Kiinnitä huomiota siis näihin asioihin seuraajamäärän sijasta:

1. Sitoutumisaste (kuinka paljon sisältöösi reagoidaan ja kuinka paljon herätät seuraajissa luottamusta)

2. Näyttökerrat (kuinka hyvin tavoitat ihmisiä ja kuinka kiinnostavaa sisältösi on)

Sitoutuneen yleisön saat ainoastaan, jos tiedostat hyvin brändisi ja sisältösi elementit. Eli osaat vastata seuraaviin brändiäsi koskeviin kysymyksiin:

1. Mitä teen?
2. Miksi teen?
3. Kenelle teen?

Kun tiedät, mitä annettavaa sulla on sun kohderyhmällesi, pystyt rakentamaan yleisön, joka katsoo mielellään sun videoita ja sitoutuu sun juttuihin.

Näillä vinkeillä pääset alkuun ja saat mahdollisuuden aloittaa tienaamisen ammattitiktokkaajana!


Jannika Julin  // @cj.janni