fbpx

Haluatko kasvattaa myyntiä somessa? Ilman henkilöbrändiä et enää pärjää.

17.04.2020

Edessä on taantuma, jota ei ole ennen nähty” – Chris Williamson

Tämä taantuma ei tule olemaan nopeasti ohi ja se tulee muovaamaan yrittäjien arkea ja yrityskulttuuria suuresti.

Itsensä työllistäminen ja digiyrittäjyys ovat olleet jo pitkään nouseva trendi ja se tulee jatkamaan nousuaan myös läpi taantuman. Nyt pandemian aikana moni “perinteinen” yrittäjä digitalisoi palvelunsa sekä moni työpaikkansa menettänyt työntekijä sekä uraansa aloitteleva nuori työllistää itsensä digiyrittäjänä.

Kilpailu kovenee siis entisestään. Eikä vain digiyrittäjien keskuudessa, vaan kaikkien somessa itseään tai yritystään markkinoivien.

Tällöin erottuu vain ne, joilla on vahva henkilöbrändi.

Miksi henkilöbrändi?

Somessa henkilöbrändi tarjoaa parhaan mahdollisuuden kasvuun. Ihmisiä kiinnostaa ihmiset, ei yritykset. Parhaiten huomion saa pistämällä rohkeasti oman aidon persoonan peliin.

Yrittäjän henkilöbrändin kulmakivet – pohdi näitä!

Henkilöbrändillä tarkoitetaan niitä mielikuvia, joita muilla on susta. Se koostuukin siis kahdesta osa-alueesta, susta ja sun asiakkaasta/yleisöstä.

Siinä yhdistyvät sun sekä sun asiakkaan persoona, arvot, intohimot/kiinnostuksen kohteet sekä sun osaaminen ja asiakkaan tarve.

1) PERSOONA

Sun persoona on tärkein yksittäinen tekijä, joka erottaa sut kaikista muista. Tänä päivänä brändivärit ja muut perinteisiin brändeihin liitettävät erottuvuustekijät ovat toissijaisia, koska ylitarjonnan valtameressä (somessa) et erotu niillä. Varmista siis, että persoonasi välittyy kaikesta some-tekemisestäsi!

2) ARVOT

Arvot yhdistää ihmisiä eli ne houkuttelee samankaltaisen arvomaailman omaavat luoksesi. Varmista, että sun arvomaailma välittyy sisällöissäsi.

3) INTOHIMON KOHTEET

Ihminen säteilee puhuessaan intohimoistaan. Tuottamalla sisältöä aiheista, joista olet oikeasti kiinnostunut, intohimosi välittyy läpi ja myös oma motivaatiosi säilyy paremmin. Näin houkuttelet myös muita samoista aiheista kiinnostuneita luoksesi. Mistä asioista olet omaan toimialaasi liittyen niin intohimoinen, että voisit puhua siitä loputtomasti?

4) OSAAMINEN JA TARVE

Palvelusi eli osaamisesi myynti, perustuu aina asiakkaasi tarpeeseen. Varmista, että nämä kaksi kohtaavat ja tuo osaamisesi rohkeasti sisältöjesi keskiöön. Parasta on, jos osaamisesi yhdistyy intohimoihisi.

Sun ei siis tarvitse yrittää luoda uutta tai jotain, mitä et oikeasti ole.

Parhaimman lopputulokset saavutat, kun luotat aitoon itseesi ja muotoilet sen pohjalta kokonaisuuden ymmärrettävään muotoon.

Eli kirkastat brändiäsi.

Miksi oman brändin kirkastaminen on tärkeää?

Meillä itsellämme voi olla hyvinkin selkeästi mielessä se, millaisia olemme ja mitä osaamme.

Henkilöbrändin tarkoitus on kuitenkin auttaa ihanteellista asiakastasi – ihmistä, jolle palvelusi ovat tärkeitä. Se on työkalu, jolla johdat asiakkaasi osaamisesi piiriin.

On siis pohdittava, miten tuot itsesi ja osaamisesi esille niin, että ihanteellinen asiakkaasi vakuuttuu siitä, että juuri sä olet oikea ihminen auttamaan häntä.

Brändin kirkastamisessa pääset liikkeelle, miettimällä vastaukset kysymyksiin mitä teet, miksi, kenelle ja miten.


Jannika Julin  // @cj.janni