fbpx

Paras aika postata TikTokissa? + Vinkki näkyvyyden maksimoimiseen!

20.05.2020

Mikä on paras postausaika TikTokissa? Vai onko sellaista? Tässä postauksessa kerron sulle vastauksen ja jaan jälleen yhden vinkin näkyvyytesi maksimoimiseen!


Instagramista opittua: ensimmäinen tunti on tärkein

Instagramissa postausajalla on todella iso merkitys. Instagramin algoritmi kiinnittää huomiota siihen, mitä postauksessa tapahtuu ensimmäisen tunnin aikana.

Mitä nopeammin ja mitä enemmän postaukseen reagoidaan, sitä enemmän näkyvyyttä se saa. Algoritmi tulkitsee silloin sisällön hyväksi ja haluaa ohjata sitä suuremman yleisön nähtäväksi.

Siksi on hyvin tärkeää postata silloin, kun oma yleisö on kaikista aktiivisin. Lisäboostia saa sillä, että päivystää itse ensimmäisen tunnin vastaamassa kommentteihin ja aktivoi keskustelua.

Myös TikTokissa pyritään vakuuttamaan algoritmi siitä, että postaus on hyvä.

TikTokissa postausajalla ei kuitenkaan ole niin suurta merkitystä, koska postauksen keskimääräinen elinikä on huomattavasti pidempi. Instagramissa se on todella lyhyt (noin vuorokausi), minkä jälkeen näkyvyys alkaa olla jo melko kuollutta.

Postauksen ensimmäinen tunti ei siis määritä TikTok-videon näkyvyyttä. Algoritmi osaa ohjata sisältöä kiinnostuneiden silmien alle, vaikka he tulisivat sovellukseen julkaisuajankohtaa myöhemmin.

TikTokissa ei olla riippuvaisia postausajasta, mutta aktiivisimpien kellonaikojen tiedostamisella on etunsa

TikTokin analytiikka näyttää todella selkeästi sen, milloin oma yleisö on aktiivisin.

PRO-tilillä voit kurkata päiväkohtaiset kellonajat analytiikan followers / seuraajat -osiosta. Kellonaika kertoo, milloin juuri sun yleisö on ollut kaikista aktiivisin.

Huom! Kellonaika on aina UTC-ajassa eli universaalissa ajassa. Suomessa kello on sitä aikaa 2 tuntia edellä. Siis, jos kellonajan kohdalla lukee esimerkiksi 11 AM, Suomessa kello on silloin 13.

Sisällöntuottajat käyttävät tietoa hyödykseen. He postaavat aktiivisimpaan aikaan ja ovat ensimmäisen tunnin erityisen hereillä – myös TikTokissa.

Nyt varmaan mietit, enkö juuri kertonut, että ensimmäisellä tunnilla ei ole niinkään väliä.

Kyllä, mutta muistutetaampa mieleen, miten TikTok-algoritmi toimii:

  1. Videota näytetään ensin pienemmälle yleisölle
  2. Reaktiot ja videon parissa vietetty aika → algoritmin tulkinnat siitä, miten hyvä sisältö on kyseessä
  3. Tulkinnan pohjalta algoritmi näyttää videota tietylle ja tietyn suuruiselle joukolle ihmisiä

TikTokin algoritmi määrittää videon sisällön hyvyyden siis myös sen pohjalta, miten paljon aikaa videon parissa vietetään.

Kun postaat silloin, kun seuraajasi ovat aktiivisimmillaan, voit vaikuttaa videon parissa vietettyyn aikaan tietyin keinoin.

Kuhiseva kommenttiboksi – näin saat ihmiset viettämään enemmän aikaa videosi parissa

Kun saat yleisösi kommentoimaan ja tutustumaan kommenttikentän sisältöön, he viettävät enemmän aikaa sisältösi parissa, mikä taas vaikuttaa näkyvyyteesi.

Eli, jos postaat silloin, kun yleisösi on aktiivisimmillaan, saat todennäköisemmin nopeasti kommentteja videollesi. Kuhiseva kommenttiboksi taas herättää uteliaisuutta ja saa viettämään enemmän aikaa sisältösi parissa.

Kaikkien ei tarvitse kommentoida. Riittää, kun kommenttiboksi halutaan avata ja ollaan kiinnostuneita lukemaan muiden kirjoittamia kommentteja.

Jos sinulla on vielä vaikeuksia saada kommentteja muilta, voit hyödyntää ilmiötä kommentoimalla itse omiin videoihisi. Itse asiassa suosittelen olemaan aina ensimmäinen, joka kommentoi omaan videoosi.

Tarjoa kommentilla lisäarvoa tai aktivoi keskustelua kysymällä yleisöltä jotain.

Yleisössä toiset kommentoivat aktiivisesti ja toiset ovat kiinnostuneita muiden kommenteista. Tärkeintä on se, että videon parissa vietetään mahdollisimman paljon aikaa.

Meinaatko sä ottaa kommenttivinkin kokeiluun? Tai onko se sulla jo käytössä?

Tilaa mun Youtubekanava tai seurantaan @cjinsight Tiktokissa ja / tai Instagramissa ja osallistu keskusteluun!


Jannika Julin  // @cj.janni