fbpx

Miten tuottaa laadukasta sisältöä PALJON?

3.6.2020

Facebook
Twitter
LinkedIn

“Kumpaan kannattaa panostaa, laatuun vai määrään?”

Fakta on, että somessa me ei ikinä täysin pystytä valitsemaan laadun ja määrän väliltä. Siksi tänään puhutaan suunnitelmallisuudesta sisällöntuotannossa.

Tuloksellinen some on aktiivinen some

Suunnitelmallisuuden avulla me voidaan tuottaa asiakkaille ja seuraajille arvokasta sisältöä tarpeeksi usein.

= Pysyt yleisösi mielessä ja kasvatat näkyvyyttäsi!

Moni kokee sisältösuunnitelmat tylsinä ja itsekin tykkään tehdä somea melko inspiraatiopainotteisesti.

Silti meillä kaikilla tulee päiviä, kun ei vain huvita – on kiire tai joku muu syy estää sisällön tuottamisen kyseisellä hetkellä. Postaukset jäävät suurella todennäköisyydellä silloin tekemättä, jos käytössä ei ole minkäänlaista suunnitelmaa.

Kuinka usein on sitten tarpeeksi?

Jos haluat pysyä seuraajien mielessä ja kasvattaa näkyvyyttäsi, olisi somessa hyvä olla jonkinlaista vipinää päivittäin.

Esimerkiksi Instagram-stooreissa kasvoja kannattaa näyttää lähes joka päivä ja TikTokissa olisi hyvä julkaista vähintään video päivässä.

Tavoitteellinen somen tekeminen vaatii siis melkoisen määrän sisältöä.

Siksi aikaa ja energiaa säästävää suunnitelmallisuutta olisi hyvä opetella jo heti alkumetreillä.

Mun vinkit aktiivista somea ylläpitävien rutiinien laadintaan

Voit ottaa ensimmäiset askeleet kohti suunnitelmallista somen tekemistä miettimällä seuraavia kysymyksiä:

1. Kuinka usein aiot ottaa aikaa sisältöjen ideoimiselle?
2. Kuinka usein aiot tehdä sisältöjä pankkiin?
3. Kuinka usein aiot ottaa kuvia pankkiin?

Sisältöjä ja aktiivisuutta voi olla hyvä miettiä kanavakohtaisesti (esim. TikTok / Instagram / LinkedIn).

Mä suosittelen pitämään suunnittelupäivän kerran kuussa. Päivän aikana voit kirjoittaa ylös aiheita ja suunnitella tulevaa.

Mielestäni on kuitenkin tärkeää, että ideat kirjoitetaan / nauhoitetaan muistiin heti, kun ne tulevat mieleen. Vaikka haluaisi ajatella, että ideat pysyvät mielessä, harvoin niitä enää muistaa varsinaisena suunnittelupäivänä. Tällä tekniikalla ideapankki kasvaa myös ihan itsestään.

Suosittelen myös valitsemaan viikosta päivän, jolloin tuotat sisältöjä tulevaa viikkoa varten. Toki sisällöt voi tehdä kerralla vaikka koko kuukaudeksi, jos se on sulle toimiva tapa.

Kuten kaikessa, itselle toimivien rutiinien löytäminen voi viedä aikaa. Kokeile siis eri tapoja ja valitse sulle toimivimmat. Muista myös, että rutiinien vakiinnuttaminen vaatii sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä.

Ennakointi vähentää stressiä ja toimii tukipilarina arjessa

Elämässä sattuu ja tapahtuu. On luovempia ja ei-niin-luovia aikoja. Joskus ei vain yksinkertaisesti kiinnosta.

Jos sulle on tärkeää ylläpitää aktiivista somea, suunnitelmallisuuden avulla voit varautua eteen tuleviin haasteisiin ja esteisiin. Ne voivat johtua esimerkiksi kiireestä tai sairastumisesta.

On myös mielenterveydelle raskasta joutua jatkuvasti murehtimaan tulevaa ja sitä, onnistuuko pysymään julkaisutahdissa vai ei.

Paineen tunteet vähenevät, kun tiedät, että kiperissä paikoissa on mahdollisuus turvautua valmiiksi mietittyihin sisältöihin ja ideoihin.

Sisältösuunnitelman tehtävänä on siis olla hyvinvointisi tukena ja samalla mahdollistaa tuloksellisen somen ylläpitäminen.

Viime vuonna tein asiantuntijayrittäjille työkalun helpottamaan sisällön ideointia ja aktiivista sisällöntuotantoa. Pienillä muokkauksilla siitä on apua muillekin – myös sulle! Jos siis haluat opetella suunnitelmallisempaa sisällöntuotantoa, voit ladata pohjan ilmaiseksi TÄÄLTÄ.

Aiotko sä ottaa suunnitelmallisemman otteen sisältöjen tuottamiseen? Kerro, jos näistä työkaluista oli sulle apua!


Jannika Julin  // @cj.janni